Fiorda® Junior
suplement diety
Chrypka, kłopoty z gardłem
Zalecenia
Dobrze nawilżona błona śluzowa zapewnia komfort przełykania i mówienia, a także stanowi barierę ochronną przed szkodliwymi czynnikami, dlatego tak ważna jest dbałość o utrzymanie prawidłowego stanu funkcjonowania oraz nawilżenia błony śluzowej.
Fiorda® Junior to unikalne połączenie naturalnych składników: wyciągu z porostu islandzkiego, laktoferyny oraz wyciągu z lipy. Składniki te stanowią uzupełnienie diety we wszystkich przypadkach wymagających specjalnego nawilżenia jamy ustnej i gardła. Szczególnie podczas odczuwania:
- dyskomfortu spowodowanego wzmożonym oddychaniem przez usta,
- drapania w gardle,
- chrypki,
- suchości w gardle i jamie ustnej, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym.
Smak i kompozycja składników została opracowana szczególnie z myślą o dzieciach, ale produkt może być stosowany również przez osoby dorosłe, w tym przez diabetyków i kobiety w ciąży.
Porost islandzki – zawiera substancje śluzowe, które tworzą ochronną powłokę, korzystnie działając na błonę śluzową gardła, krtani i strun głosowych. Działa kojąco i łagodząco. Wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego.
Lipa – łagodzi, koi podrażnione gardło, zapewnia prawidłowe funkcjonowanie strun głosowych. Wspiera naturalne siły obronne organizmu,
Laktoferyna – naturalne białko występujące w mleku. W organizmie człowieka występuje również w ślinie oraz łzach, a także jest ważnym składnikiem mleka karmiących matek.
Produkt zawiera wyciąg z porostu oraz lipy, polecane w celu łagodzenia podrażnionej błony śluzowej gardła i krtani, a także w celu ochrony strun głosowych dzieci i dorosłych z uwagi na ich właściwości osłaniające, kojące, nawilżające i tonizujące gardło.
Substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć – sorbitol, substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, woda, wyciąg z plechy porostu islandzkiego (Cetraria Islandia L.), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, wyciąg z kwiatostanu lipy (Tilia spp.), koncentrat malinowy, naturalny aromat malinowy, laktoferyna (z mleka), substancja glazurująca – wosk Carnauba, substancja słodząca – sukraloza, sok z owoców bzu czarnego.
Nie zawiera cukrów.
Zawiera substancję słodzącą.
1 pastylka (1 porcja)
Wyciąg z porostu islandzkiego: 100 mg
Wyciąg z lipy: 18 mg
Laktoferyna: 6 mg
6 pastylek (maksymalna dzienna porcja)
Wyciąg z porostu islandzkiego: 600 mg
Wyciąg z lipy: 108 mg
Laktoferyna: 36 mg
Pastylki do ssania o smaku malinowym; 15 szt.
Nie należy spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Nie stosować u osób z nadwrażliwością na białka mleka krowiego. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia to podstawa prawidłowego funkcjonowania organizmu. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.
Phytopharm Klęka S.A., Klęka 1, 63-040 Nowe Miasto nad Wartą
Zalecane spożycie
Kto?
Ile?
Kiedy?
+4 lat i dorośli
1 pastylka
1-6 razy dziennie
Przeznaczony do stosowania u dzieci powyżej 4. roku życia i dorosłych.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Fiorda® Junior jest odpowiednia dla kobiet w ciąży i matek karmiących.