Fiorda® Junior
suplement diety
Chrypka, kłopoty z gardłem



Zalecenia
Dobrze nawilżona błona śluzowa zapewnia komfort przełykania i mówienia, a także, stanowiąc element naszej odporności wrodzonej, pełni funkcję ochronną przed szkodliwymi czynnikami, stąd tak ważna jest dbałość o nawilżenie i utrzymanie prawidłowego jej funkcjonowania.
Produkt zawiera wyciągi z porostu oraz lipy, które posiadają właściwości osłaniające, kojące i łagodzące, w przypadku podrażnień błony śluzowej gardła, krtani i strun głosowych.
Pastylkę należy ssać powoli, aby zapewnić jak najdłuższy kontakt z błoną śluzową.
FIORDA® JUNIOR to unikalne połączenie naturalnych składników: wyciągu z porostu islandzkiego, laktoferyny oraz wyciągu z lipy. Składniki te stanowią uzupełnienie diety dla osób powyżej 4. roku życia, które odczuwają:
- drapanie w gardle
- chrypkę
- dyskomfort wywołany wzmożonym oddychaniem przez usta
zwłaszcza w okresie jesienno zimowym, kiedy szczególnie warto wspierać naturalne siły odpornościowe organizmu.
Smak i kompozycja składników została opracowana szczególnie z myślą o dzieciach, ale produkt może być stosowany również przez osoby dorosłe, w tym przez diabetyków i kobiety w ciąży.
1Porost islandzki zawiera substancje śluzowe, które tworzą ochronną powłokę, korzystnie działając na błonę śluzową gardła, krtani i strun głosowych. Działa kojąco i łagodząco. Wspiera także prawidłowąpracę układu odpornościowego.
2Lipa łagodzi, koi podrażnione gardło, zapewnia prawidłowe funkcjonowanie strun głosowych. Wspiera naturalne siły obronne organizmu.
Laktoferyna to naturalne białko występujące w mleku. W organizmie człowieka występuje również w ślinie oraz łzach, a także jest ważnym składnikiem mleka karmiących matek.
Substancja żelująca: guma arabska; substancje utrzymujące wilgoć: sorbitol, syrop maltitolowy; woda; wyciąg z plechy porostu islandzkiego (Cetraria islandica L.); regulator kwasowości: kwas cytrynowy; wyciąg z kwiatostanu lipy (Tilia spp.); koncentrat malinowy; naturalny aromat malinowy; laktoferyna (z mleka); substancja glazurująca: olej roślinny z woskiem carnauba; substancja słodząca: sukraloza; sok z owoców bzu czarnego.
1 pastylka (1 porcja)
Wyciąg z plechy porostu islandzkiego: 100 mg
Wyciąg z kwiatostanu lipy: 18 mg
Laktoferyna: 6 mg
6 pastylek (maksymalna dzienna porcja)
Wyciąg z plechy porostu islandzkiego: 600 mg
Wyciąg z kwiatostanu lipy: 108 mg
Laktoferyna: 36 mg
Pastylki do ssania o smaku malinowym; 15 szt.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu.Nie stosować u osób z nadwrażliwością na białka mleka krowiego. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia to podstawa prawidłowego funkcjonowania organizmu. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.
Phytopharm Klęka S.A., Klęka 1, 63-040 Nowe Miasto nad Wartą
Zalecane spożycie
Kto?
Ile?
Kiedy?
+4 lat i dorośli
1 pastylka
1-6 razy dziennie
Ssać od 1 do maksymalnie 6 pastylek dziennie.
Produkt przeznaczony do stosowania u dzieci powyżej 4. roku życia i dorosłych.
Produkt odpowiedni dla kobiet w ciąży i matek karmiących.