Fiorda

fiorda-banner
Chrypka, kłopoty z gardłem

Fiorda®

Smak czarnej porzeczki, cytryny i maliny.

suplement diety

Fiorda - opakowania

Zalecenia

Błona śluzowa jamy ustnej stanowi barierę ochronną przed szkodliwymi czynnikami. Aby mogła prawidłowo wypełniać swoją funkcję, powinna być stale wilgotna, a jej struktura nie może być uszkodzona. Dlatego ważne jest, aby odpowiednio dbać o utrzymanie prawidłowego stanu funkcjonowania i nawilżenia błony śluzowej gardła i krtani.
Składniki produktu FIORDA® stanowią uzupełnienie diety osób z podrażnionym gardłem, które odczuwają:

  • drapanie w gardle,
  • dyskomfort wywołany wzmożonym oddychaniem przez usta,
  • suchość w gardle,
  • chrypkę.

Opis

  • porost islandzki – zawiera substancje śluzowe, które tworzą ochronną powłokę, korzystnie działając na błonę śluzową gardła, krtani i strun głosowych. Działa nawilżająco. Wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego,
  • dzika róża – przyczynia się do wsparcia naturalnych sił odpornościowych organizmu.

Składniki

Fiorda o smaku czarnej porzeczki: substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć –sorbitole, substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, woda, wyciąg wodny z porostu islandzkiego (Cetraria islandica L.), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), wyciąg z kwiatów malwy czarnej (Alcea rosea L.), sok z owoców czarnej porzeczki, aromat z czarnej porzeczki, substancja glazurująca – wosk Carnauba, sok z owoców bzu czarnego, substancja słodząca – sukraloza.

Fiorda o smaku cytryny: substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć – sorbitole, substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, woda, wyciąg wodny z porostu islandzkiego (Cetraria islandica L.), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), wyciąg z kwiatów malwy czarnej (Alcea rosea L.), sok z owoców cytryny, aromat – olejek cytrynowy, substancja glazurująca – wosk Carnauba, substancja słodząca – sukraloza, barwnik – ryboflawina.

Fiorda o smaku maliny: substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć –sorbitole, substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, woda, wyciąg wodny z porostu islandzkiego (Cetraria islandica L.), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), wyciąg z kwiatów malwy czarnej (Alcea rosea L.), koncentrat malinowy, aromat malinowy, substancja glazurująca– wosk Carnauba, substancja słodząca – sukraloza, sok z owoców bzu czarnego.

Produkt zawiera substancję słodzącą.
Nie zawiera cukrów.

Składniki 1 pastylka
(1 porcja)
6 pastylek
(maksymalna dzienna porcja)
Wyciąg z porostu islandzkiego 100 mg 600 mg
Wyciąg z owoców dzikiej róży 15 mg 90 mg
Wyciąg z kwiatów malwy czarnej 15 mg 90 mg

Opakowanie

tabletka

Pastylki do ssania o smaku czarnej porzeczki; 30 szt., 60 szt.

Pastylki do ssania o smaku cytryny; 30 szt.

Pastylki do ssania o smaku maliny; 30 szt.

Ostrzeżenie

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

Zalecane spożycie

Kto?
Ile?
Kiedy?

Kto?+4 lat+4 lat i dorośli
Ile?pastylka1 pastylka
Kiedy?1-6 razy dziennie

Odpowiedni dla diabetyków.
Odpowiedni dla kobiet w ciąży i matek karmiących.

Warunki przechowywania

Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C, w miejscu suchym w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.

Producent

Phytopharm Klęka S.A., Klęka 1, 63-040 Nowe Miasto nad Wartą

Więcej: http://fiorda.pl/




 

BioaronDentosept Complex
FiordaPelafen