- Strona główna
- >
- Chrypka, kłopoty z gardłem
- >
- Fiorda
Chrypka, kłopoty z gardłem
Fiorda®
Smak czarnej porzeczki, cytryny i maliny.
suplement diety
Zalecenia
Błona śluzowa jamy ustnej stanowi barierę ochronną przed szkodliwymi czynnikami. Aby mogła prawidłowo wypełniać swoją funkcję, powinna być stale wilgotna, a jej struktura nie może być uszkodzona. Dlatego ważne jest, aby odpowiednio dbać o utrzymanie prawidłowego stanu funkcjonowania i nawilżenia błony śluzowej gardła i krtani.
Składniki produktu FIORDA® stanowią uzupełnienie diety osób z podrażnionym gardłem, które odczuwają:
- drapanie w gardle,
- dyskomfort wywołany wzmożonym oddychaniem przez usta,
- suchość w gardle,
- chrypkę.
Opis
- porost islandzki – zawiera substancje śluzowe, które tworzą ochronną powłokę, korzystnie działając na błonę śluzową gardła, krtani i strun głosowych. Działa nawilżająco. Wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego,
- dzika róża – przyczynia się do wsparcia naturalnych sił odpornościowych organizmu.
Składniki
Fiorda o smaku czarnej porzeczki: substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć –sorbitole, substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, woda, wyciąg wodny z porostu islandzkiego (Cetraria islandica L.), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), wyciąg z kwiatów malwy czarnej (Alcea rosea L.), sok z owoców czarnej porzeczki, aromat z czarnej porzeczki, substancja glazurująca – wosk Carnauba, sok z owoców bzu czarnego, substancja słodząca – sukraloza.
Fiorda o smaku cytryny: substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć – sorbitole, substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, woda, wyciąg wodny z porostu islandzkiego (Cetraria islandica L.), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), wyciąg z kwiatów malwy czarnej (Alcea rosea L.), sok z owoców cytryny, aromat – olejek cytrynowy, substancja glazurująca – wosk Carnauba, substancja słodząca – sukraloza, barwnik – ryboflawina.
Fiorda o smaku maliny: substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć –sorbitole, substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, woda, wyciąg wodny z porostu islandzkiego (Cetraria islandica L.), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), wyciąg z kwiatów malwy czarnej (Alcea rosea L.), koncentrat malinowy, aromat malinowy, substancja glazurująca– wosk Carnauba, substancja słodząca – sukraloza, sok z owoców bzu czarnego.
Produkt zawiera substancję słodzącą.
Nie zawiera cukrów.
Składniki | 1 pastylka (1 porcja) |
6 pastylek (maksymalna dzienna porcja) |
Wyciąg z porostu islandzkiego | 100 mg | 600 mg |
Wyciąg z owoców dzikiej róży | 15 mg | 90 mg |
Wyciąg z kwiatów malwy czarnej | 15 mg | 90 mg |
Opakowanie
Pastylki do ssania o smaku czarnej porzeczki; 30 szt., 60 szt.
Pastylki do ssania o smaku cytryny; 30 szt.
Pastylki do ssania o smaku maliny; 30 szt.
Ostrzeżenie
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Zalecane spożycie
Kto?
Ile?
Kiedy?
Kto?+4 lat i dorośli
Ile?1 pastylka
Kiedy?1-6 razy dziennie
Odpowiedni dla diabetyków.
Odpowiedni dla kobiet w ciąży i matek karmiących.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C, w miejscu suchym w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.
Producent
Phytopharm Klęka S.A., Klęka 1, 63-040 Nowe Miasto nad Wartą
Więcej: http://fiorda.pl/